Allah'a (cc) Derinden Saygı

ALLAH (CC) VE SIFATLARI

Bu konuyla ilgili ayetler

11ayet bulundu
Allah'a (cc) Derinden Saygı
1

Bakara

Ayet: 45Sayfa: 6

Ayete Git

Sabır ve namazla (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz ki o (namaz ve sabırla yardım dilemek), huşu ehli dışındakilere büyük/ağır gelen bir yüktür.

2

Bakara

Ayet: 46Sayfa: 6

Ayete Git

O (huşu ehli) ki Rabbleriyle karşılaşacaklarını ve O’na döneceklerini kesin bir bilgiyle bilirler.

3

Âl-i İmrân

Ayet: 199Sayfa: 75

Ayete Git

Ehl-i Kitap’tan öylesi vardır ki Allah’a, size indirilene ve kendilerine indirilene inanırlar. Allah’tan korkarlar. Allah’ın ayetlerini az bir paha karşılığında satmazlar. Onların, Rabbleri katında ecirleri vardır. Şüphesiz ki Allah, hesabı çabuk görendir.

4

İsrâ

Ayet: 107Sayfa: 292

Ayete Git

De ki: “İster ona inanın ister inanmayın! Çünkü o, daha önce kendilerine ilim verilenlere okununca, hemen çeneleri (yüzleri) üzere secdeye kapanırlardı.”

5

İsrâ

Ayet: 108Sayfa: 292

Ayete Git

Ve derlerdi ki: “Rabbimizi tenzih ederiz! Rabbimizin vaadi hiç şüphesiz, gerçekleşmiştir.”

6

İsrâ

Ayet: 109Sayfa: 292

Ayete Git

Yüzleri üzerine secdeye kapanır, ağlarlar ve onların huşularını arttırır.

7

Enbiyâ

Ayet: 90Sayfa: 328

Ayete Git

Biz onun duasına icabet etmiş, ona Yahyâ’yı ihsan etmiş ve eşinin (kısırlığını da) düzeltmiştik. Onlar hayırlarda yarışır, istek ve korkuyla bize dua ederlerdi ve bize karşı huşu/saygı ehli kimselerdi.

8

Mu'minûn

Ayet: 2Sayfa: 341

Ayete Git

Onlar ki namazlarında huşu içerisindelerdir.

9

Ahzâb

Ayet: 35Sayfa: 421

Ayete Git

Şüphesiz ki teslim olan erkekler ve teslim olan kadınlar, iman eden erkekler ve iman eden kadınlar, Allah’a gönülden ve sürekli kulluk yapan erkekler ve Allah’a gönülden ve sürekli kulluk yapan kadınlar, sadık erkekler ve sadık kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, (Allah’tan) saygıyla korkan erkekler ve (Allah’tan) saygıyla korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, iffetini koruyan erkekler ve iffetini koruyan kadınlar, Allah’ı çokça zikreden erkekler ve (Allah’ı) çokça zikreden kadınlar; Allah onlar için bağışlanma ve büyük bir mükâfat hazırlamıştır.

10

Hadîd

Ayet: 16Sayfa: 538

Ayete Git

İman edenlerin, Allah’ın zikrine ve (Kur’ân ayetlerinden) inen hakka karşı kalplerinin yumuşamasının zamanı gelmedi mi? Bundan önce kendilerine Kitap verilen, uzun bir zamanın geçmesiyle de kalpleri katılaşan ve birçoğu da fasık olan kimseler gibi olmasınlar.

11

Haşr

Ayet: 21Sayfa: 547

Ayete Git

Şayet bu Kur’ân’ı, bir dağın üzerine indirmiş olsaydık, (dağın) Allah korkusundan büzülmüş ve paramparça olduğunu görürdün. İnsanlar düşünsünler diye onlara bu örnekleri veririz.